NIEUWSBRIEF 4 (maandag 12 april 2010)

Nieuwsbrief vier, later dan gepland, veel later dan gepland, want wij zijn alweer terug van de trip naar Okinawa. Hotels zonder wifi, of maar één internetcomputer, want bijna iedere Japanner 'internet' de hele dag met zijn mobieltje. Openingstijden opzoeken, on-line gamen, mailen of het nieuwskanaal volgen. Vooral in de metro en trein een door vrijwel iedereen gebezigd tijdverdrijf. Morgen heb ik echt tijd om de Okinawatrip op een rijtje te  zetten, foto’s uit te zoeken en een berichtje te schrijven. Het was een lang weekend dat min of meer te vergelijken is met Japanse toeristen in Amsterdam, die Europa in drie dagen doen en steeds achter iemand met een vlaggetje aanlopen. Wij kunnen daar nu over meepraten, want wij deden negen eilanden in drie dagen.
Morgen hierover een verslag…

Pim en Rick zijn inmiddels weer terug in Nederland. Het tweetal hebben we samen met Sachiko, donderdagmiddag 8 april om 12.00 uur, op Narita Airport afgezet en uitgezwaaid. Vincent moest helaas werken. Onderweg kregen we een telefoontje dat die dag tot 16.00 uur de tuin van de Nederlandse Ambassadeur, gelegen naast het ambassadegebouw, voor bezichtiging was opengesteld. Dus vanaf Narita gingen we met Sachiko, want die had vrij, spoorslag naar de ambassade, gelegen aan de voet van Tokyo Tower en hebben vervolgens een wandeling door de tuin gemaakt. Daarna met de metro naar de wijk Yanaka, waar we een rondwandeling door dit oude gedeelte van Tokyo hebben gemaakt. Vervolgens naar Vincents appartement die voor ons zijn favoriete gerecht gekookt had, pasta. Vervolgens onze koffers uitgepakt, want we verblijven vanaf nu bij Vincent in Goko. De volgende dag al, vrijdag 9 april, moesten om 10.05 uur de metro nemen naar Haneda Airport voor onze trip naar Okiwana.

Tot morgen…


Een station in Tokio, maandagavond 23.30 uur!

 Op de laatste dag van het verblijf van Rick en Pim naar Shinjuku geweest voor een uitzicht over Tokyo vanaf de panoramaverdieping van de Tokyo Metropolitian Government Offices. In het midden Yoyogi park.
 
Pim en Rick, bepakt en bezakt op weg naar Narita Airport.
 
Sachiko en Anita in de tuin...
 
…van de…

 
...Nederlandse ambassade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten